Inför Rumble Of The Kings

751198rok_oct

Daniel Hol har på uppdrag av Rumble of the Kings skrivit ett mycket fint stycke där han sammanfattar lite av det som komma skall den 27 november 2010. Riktigt rolig läsning, rekommenderas varmt.

Missa inte Rumble of the Kings som äger rum nästa helg på Hovet. Biljetter hittar ni här.

2010-11-19 07:30

rok2010

Det är dags igen för Kungarna att inta Hovet. En salig blandning av kampsportsdiscipliner finns på matchlistan och vi kan bland annat se fram emot toppmatcher inom K-1/ MuayThai, ROK titelmatch i MMA och Svenska Frida Wallberg i en historisk kamp om WBC Världsmästarbälte. Sist men knappast minst skall Vikingen Jörgen Kruth försöka tämja ett ohyggligt odjur.


Bob ” The Beast” Sapp vs Jörgen Kruth – K-1 Regler
Har du fått höra att storleken inte har någon betydelse? Glöm det. Storleken är allt, i alla fall när vi snackar om Bob ”The Beast” Sapp. För vad ska man med finslipad teknik, känsla och fotarbete till när man är 2 meter lång, väger snudd på en femtedels ton och kan golva vilken
motståndare som helst med en halvmiss. Jätten Sapp har kört på det konceptet och tagit sig ända upp till toppen i K-1 tack vare det. Som en total kontrast har vi på andra sidan den Svenske Vikingen Jörgen Kruth. Teknik, kyla och metodik har lagt grunden till hans enormt framgångsrika karriär, det vill säga precis allt det som Odjuret Sapp saknar. Om Jörgen lyckas hålla sig på distans, prickskjuta in sina tunga sparkar och samtidigt undvika att bli träffad av Sapps gigantiska nävar så vinner han matchen. Men tyvärr finns det aldrig några garantier när man släpper lös ett enormt odjur i ringen.

Joakim Engberg Vs Ole Laursen – MMA ROK TITELMATCH

Engberg och Laursen skulle ha mötts redan för ett år sedan men efter att bägge fighters råkat ut för mindre trevliga nackskador så har mötet fått flyttats fram till denna gala. Fullt återställd och redo för krig slipar nu helhetspaketet från Göteborg Joakim Engberg på de sista detaljerna
inför den kommande drabbningen. Ribban har han dessutom lagt grymt högt genom att själv uttrycka att han är redo att kämpa till sista blodsdroppen för att vinna denna match!
Danske Laursen har även han kommit igång ordentligen efter skadeuppehållet och anländer till Hovet med fyra raka segrar i bagaget. Tekniskt sett är båda dessa fullblodsproffs fantastiskt mångsidiga och kan hantera alla situationer i ringen ypperligt men K-1MAX veteranen Laursen bör ändå ha en viss fördel mot Engberg i de stående delarna. Trots den aspekten så känns detta likväl som en otroligt öppen historia, det är kvalitativ matchning på högsta nivå som dessutom innehåller alla de spännande komponenter som en riktig titelfajt skall ha.

Jiri Zak Vs Rickard Nordstrand – K-1 Regler

Världsmästaren Nordstrand är verkligen comebackernas konung och man blir lika glad varje gång han tänker om och på nytt hoppar in i ringen. Han ligger kvar på sin naturliga vikt -81 Kilo och han har snart betat av alla kvalificerade motståndare som finns i denna viktklass. Dock har han ännu inte mött Tjecken Jiri Zak som skuggar Nordstrand på rankingslistorna. Zak är en explosiv fighter med hårda knytnävar och ruskigt snabba sparkar. Han gillar dessutom när det smäller i ringen och är inte den som viker sig i en slagväxling. Nordstrand är knappast en dununge han heller så vi kan garanterat förvänta oss en knallhård fight som av allt att döma kan sluta precis hur som helst.

Marcus Öberg Vs Artur Kyshenko – K-1 Regler

Marcus Öberg fortsätter att gå från klarhet till klarhet, senast med ett imponerande silver vid ”Kamsports OS” SportAccord Combat Games i Kina. Tre vinster och en förlust är årets facit och formkurvan fortsätter att peka spikrakt uppåt för Malmöpågen Öberg.
Världsstjärnan Artur Kyshenko å andra sidan har haft ett tungt år med tre förluster på fem matcher och misslyckades dessutom med att kvala in till årets K-1MAX final. Hans svala resultat bottnar sig dock till stor del i de tuffa viktnedgångar han tvingas till inför varje drabbning i mellanvikt. Kyshenkos naturliga vikt ligger nämligen närmare 82 pannor och därav lär denna match som går i -75Kg passa ”Captain Odessa” betydligt bättre. Med detta i åtanke får Kyshenko bära favoritskapet inför denna högintressanta kamp. Lägg där till att han har fler matcher, mer rutin och är framför allt sprängfylld med revanschlust efter ett mindre lyckat år i ringen. Vi skall dock icke glömma att vår Svenska hjälte Öberg flera gånger tidigare har påvisat att han är som bäst när det gäller som mest. Med sin orubbliga vinnarmentalitet och underbara timing finns det inget som heter omöjligt för ”Mackan” från Backarna.

Catalin Morosanu Vs Gary Goodridge – K-1 Regler

Gary Goodrige är troligtvis en av kampsportsvärldens mest stryktåliga fighters. Hur bra det är för hans hjärna att fortsätta att stå där andra faller låter jag vara osagt men det är alltid ett grymt underhållningsvärde i hans matcher. Han kämpar med ett enormt fighterhjärta, bjuder alltid på vilda duster och har en riktig knocka eller bli knockad mentalitet.
Den Rumänske hårdingen Morosanu passar in bra även han på den ovannämnda beskrivningen. Dessutom har han redan bultat på Goodridge vid en tidigare drabbning och lär därmed gå in i ringen full av segervisshet. Om det är berättigat eller obefogat får framtiden fastställa men man behöver ingen kristallkula för att inse att denna match inte kommer att gå tiden ut.

Frida Wallberg Vs Olivia Gerula – Boxning WBC Världsmästare titelmatch

Frida har gått fram som en ångvält sedan hon blev proffs och är obesegrad genom sina samtliga åtta kamper. Nu står hon inför sitt livs största match och utmaning i och med chansen att ta hem titlarnas titel, WBC Världsmästarbälte. Den regerande mästarinnan Olivia Gerula blir dock ingen simpel uppgift att knäcka.
Det Kanadensiska rovdjuret har nämligen tre gånger så många professionella matcher som Frida. Lägg där till att hon slår hårt, snabbt, precist och har gått obesegrad i snart 3år! Hur matchen än slutar så är det en stor sportslig framgång för Svensk Boxning att få arrangera denna match på hemmaplan och förhoppningsvis har vi vid kvällens slut en ny mycket lycklig Svensk Världsmästarinna!

Dzhabar Askerov Vs William Sriyapai K-1 Regler

Krigaren Dzhabar Askerov trollband den Svenska publiken redan 2008 då han med sin underhållande fightingstil kämpade sig fram till turneringsfinalen på det årets upplaga av Rumble Of The Kings. Sedan dess har han gått matcher över hela klotet och har bland annat deltagit på K-1MAX i Japan samt vunnit den Ryska 16-manna turneringen TAFNET i storslagen stil.
Den Japansk Amerikanska tjuren William Sriyapai har varit med länge i branschen och gick sin första match redan för 27 år sedan! Han har idag som 38 åring skaffat sig ett gigantiskt record med över 150 matcher inom både MuayThai och MMA och han har under karriärens gång samlat på sig ett flertal vackra bälten. Askerov och Sriyapai har båda två en förkärlek till tuffa matcher och låter gärna sina händer sköta snacket. Det är där med upplagt för högoktanig underhållning och det känns i högsta grad troligt att någon av dessa herrar får sig en tupplur i ringen.

Carlos Prada Vs Malik Mawlayi – MMA

Ungdomlig vilja och talang mot härdad och rutinerad ringräv. Matchningen känns igen och denna typ av duster är alltid lika fängslande. Att det dessutom är två Svenska kämpar som står i blickfånget gör det bara än mer spännande. För hur kommer svärmorsdrömmen Prada att stå sig mot den äldre och mer erfarne Mawlayi? Tekniskt sett borde just Mawlayi ha en fördel i de stående gamet med sin gedigna Thaiboxningsbakgrund dessutom har han en otroligt stor repertoar på marken med ett förflutet inom Submission Wrestling. Men att för den sakens skull underskatta stjärnskottet från Pancrase gym är ingen bra ide.
Prada har nämligen tidigare visat upp fina boxningskvalitéer i ringen och har utöver det även han helgjutna kunskaper om hur man får en motståndare att klappa ut på mattan.

Peyman Shahrokni Vs Martin Ahktar – Fulla MuayThai regler

27årige Shahrokni har i fjärran östern blödigt, svettats och framför allt utvecklat grymma kunskaper om MuayThai. Där till har han även gått en mängd matcher och byggt upp ett ordentligt record på nästan 50 fajter, flera av dessa har han dessutom avslutat med spektakulära knockouter.
Malmö MuayThai’s Martin Ahktar är en ständigt återkommande höjdpunkt på Rumble Of The Kings galor och han levererar alltid högklassig dramatik i sina matcher. Ahktar rör sig i ringen med ett högt tempo, har kraftfulla tekniker och har även han en hel del vinster på knockout att stoltsera med. Matchen i sig är sanktionerad att gå med fulla MuayThai regler vilket bland annat innebär armbågstekniker som i sin tur medför att chansen för knockar ökar markant. Vi kan garanterat förvänta oss en mycket underhållande batalj mellan dessa krigare, men vem av dom som kommer att resa hem som segrare känns däremot helt ovisst.
Galans två öppningsmatcher går inte av för hackor de heller. I den första ser vi två mycket lovande Svenska Thaiboxare som skall göra upp i ett returmöte kryddat med prestige. Meran Zangana och Alex Tobiasson Harris som båda har vittring på stora genombrott möttes nämligen tidigare i år på SM. Det blev vinst för Harris som sedermera även vann finalen och blev Svenskmästare. VBCs Zangana har nu revansch högst upp på sin önskelista men Göteborgaren Harris har garanterat helt andra planer i åtanke.
I den andra kampen tar sig den hårdhudade och mångsidige Hanna Sillèn an den Team Quest baserade Leah Melnychuk i vad som blir den tredje professionella MMA matchen i bägges karriärer. Hanna imponerade stort i sin senaste match där hon pulveriserade Finska Strikeforce kombattanten Maiju Kujala och kan nu med ytterligare en vinst vara på god väg mot ett stort internationellt genombrott.

Det är stort!
Det är påkostat!
Det är Rumble Of The Kings!
http://www.ticnet.se/Rumble+Of+The+Kings+2010-biljetter/event/ROK1127

Text
Daniel Hol
2010-11-18

Källa.

You may also like

Kommentera